Tot ce trebuie să știți despre melatonină

Tot ce trebuie să știți despre melatonină

melatonina este un hormon pe care îl produce glanda pineală din creier. De asemenea, oamenii o pot lua ca un supliment natural sau sintetic pentru a promova somnul odihnitor.

Melatonina îndeplinește multe funcții în corp, dar este cunoscut mai ales pentru menținerea ritmurilor circadiene. Ritmul circadian este ceasul intern al corpului. Spune corpului când să doarmă și când să te trezești.

La om, „ceasul” circadian se află în zona suprachiasmatică a nucleului (SCN) a creierului. Folosind modelul zilnic de lumină și întuneric, SCN creează și menține un ciclu obișnuit de somn și de trezire.

Informațiile despre nivelurile de lumină ajung la SCN și apoi trece la glanda pineală adânc în centrul creierului. Glanda pineală eliberează melatonina noaptea și își blochează eliberarea în timpul zilei.

Unele alimente conțin melatonină. De asemenea, este disponibil ca supliment sub formă de pastile sau gummy.

În acest articol, vom analiza rolul melatoninei în organism, de ce oamenii iau pastile de melatonină și dacă provoacă efecte adverse.

Efecte secundare

Studiile au raportat foarte puține efecte adverse ale melatoninei. Orice reacții adverse care apar sunt în general ușoare, cum ar fi:

copiii care iau suplimente de melatonină pot experimenta aceste efecte secundare, împreună cu patul și iritabilitatea.

ca melatonină pot avea efecte mai severe mai severe Pe un făt sau un nou -născut, femeile însărcinate sau care alăptează ar trebui să se verifice cu medicul lor înainte de a -l folosi.

folosește

melatonina este un hormon natural care pare să aibă doar efecte secundare minore. Din acest motiv, cercetătorii au testat -o pentru utilizare ca supliment natural în mai multe afecțiuni medicale, inclusiv:

Tulburări de somn

melatonina naturală permite organismului să știe că este timpul să dormi . Suplimentele de melatonină au avut un succes diferit în tratarea problemelor de somn.

O meta-analiză a studiilor din 2013 a sugerat că melatonina ajută la îmbunătățirea duratei somnului, la reducerea timpului necesar pentru a adormi și pentru a îmbunătăți calitatea somnului în comparație cu Un placebo.

În timp ce melatonina nu funcționează la fel de eficient ca unele ajutor de somn, are mai puține efecte secundare decât alte medicamente.

într -o altă revizuire a studiilor din 2014, melatonina a arătat o promisiune pentru Prevenirea schimbărilor de somn și a timpilor de trezire la persoanele cu jet lag și îmbunătățirea somnului la persoanele cu insomnie. Beneficiile suplimentului la lucrătorii în schimbare și adulții sănătoși au fost mai puțin clare.

dureri de cap

Există dovezi că melatonina poate ameliora unele dureri de cap.

În special, Poate fi util pentru migrenă și dureri de cap. Cu toate acestea, cercetătorii nu știu ce formulă și doză ar putea funcționa cel mai bine pentru persoanele cu dureri de cap.

cancer

Unele studii clinice ale cancerului de colon, sân, renal, creier și pulmonar sugerează că sugerează că sugerează că sugerează că sugerează că Melatonina ar putea susține tratamentul cancerului atunci când o persoană o ia alături de chimioterapie și radioterapie.

Cu toate acestea, dovezile sunt departe de a fi definitive, iar oamenii de știință trebuie să efectueze mai multe cercetări pentru a confirma legătura.

Dovezile disponibile sugerează că melatonina poate ajuta la combaterea cancerului atunci când începe, se înmulțește și progresează. Există multe moduri în care acest supliment poate funcționa asupra cancerului.

Oricine dorește să ia melatonina ar trebui să discute cu medicul lor de cancer sau cu oncolog, pentru a se asigura că nu va interfera cu tratamentele lor de cancer

Cercetătorii încearcă să -și identifice acțiunile specifice, dar sugerează că are multe promisiuni.

boala Alzheimer

nivelurile de melatonină scad odată cu vârsta. Cu toate acestea, această reducere este mai pronunțată la persoanele cu boala Alzheimer. Un studiu din 2013 a descoperit că melatonina pare să încetinească declinul cognitiv asociat cu Alzheimer.

tinnitus

Concluziile unui studiu din 2014 au sugerat că melatonina ar putea îmbunătăți ușor simptomele tinitusului. Acest efect se poate datora somnului îmbunătățit sau proprietăților antioxidante ale melatoninei.

Protecția împotriva radioactivității

Terapia de radiație joacă un rol cheie în tratarea multor tipuri de cancer. Cu toate acestea, este toxic și poate provoca efecte secundare severe. O mare parte din cauzele radiațiilor de daune se datorează substanțelor dăunătoare numite radicali liberi.

melatonina este un antioxidant care ajută la combaterea efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi, plus că are efecte anticancerigene. Unele cercetări sugerează că ar putea oferi beneficii persoanelor care primesc radioterapie în timpul tratamentului cancerului.

discutați întotdeauna cu un oncolog înainte de a lua melatonină pentru a se asigura că nu interferează cu alte tratamente.

Aflați cum ar putea funcționa melatonina pentru îmbunătățirea somnului.

doza

Majoritatea medicilor, furnizorilor de servicii medicale și alți experți consideră melatonina ca fiind în general sigură. Cu toate acestea, poate provoca efecte secundare atunci când oamenii o iau în mai mult decât sumele recomandate. Luând prea mult din acest supliment ar putea duce la o supradoză accidentală.

Pentru a evita acest lucru, oamenii ar trebui să ia doza corectă pentru vârsta lor. Oricine se gândește să ia melatonină ar trebui să se verifice cu medicul lor pentru a se asigura că este sigur pentru ei.

supradozaj de melatonină

Simptomele unei supradoze de melatonină variază de la o persoană la alta. La unii oameni, luarea prea multă melatonină poate crește somnolența. În altele, acesta poate avea efectul opus și poate produce o stare de alertă îmbunătățită.

Semnele că o persoană a supradozat pe melatonină include:

  • O cefalee
  • Un stomac supărat
  • Dureri articulare
  • Iritabilitate

melatonina poate duce la un vârf al tensiunii arteriale dacă o persoană ia mai mult decât doză recomandată. Dacă o persoană are deja tensiune arterială ridicată, ar trebui să se verifice cu un medic înainte de a lua acest produs. Persoanele care iau acest supliment ar trebui să raporteze orice efecte secundare neobișnuite medicului lor.

Graficul de dozare

Cercetătorii nu au elaborat încă cele mai eficiente doze de melatonină, deci nu există linii directoare clare. Doza potrivită variază, în funcție de vârsta persoanei și de ce iau melatonină.

O doză obișnuită la adulți este de 1-5 miligrame (mg), în funcție de utilizare, dar dozele pot varia de la 0,5 la 10 mg.

În unele cazuri, o doză mică poate funcționa mai bine decât o doză mare. O doză mică de aproximativ 0,3 mg este similară cu cantitatea pe care corpul o produce în mod natural. Dozele mai mari provoacă niveluri mult mai mari de melatonină în sânge.

la copii, utilizați cea mai mică doză pentru a începe. În multe cazuri, un copil forum alkotox va răspunde la 0,5 sau 1 mg luat cu 1-2 ore înainte de culcare. Dacă un copil încă nu poate dormi la o oră de la culcare, crește doza cu 0,5 mg la fiecare câteva zile.

Copiii mai mici durează adesea 1-3 mg la un moment dat, în timp ce copiii mai mari și adolescenții pot Aveți nevoie de doze ușor mai mari. Cei cu dificultăți semnificative de adormire pot beneficia de doze de 3–6 mg.

Conform Institutului Național pentru Excelență pentru Sănătate și Îngrijire, oamenii ar trebui să ia tablete cu eliberare modificată cu alimente sau după mâncare, dar ar trebui să ia formulări de eliberare imediată pe stomacul gol, cu 2 ore înainte sau după mâncare.

Aflați ce factori ajută la determinarea dozei potrivite a mea Latonin.

Este sigur?

melatonina pare să fie sigură pentru tratamentul pe termen scurt al problemelor de somn. Siguranța sa pe termen lung nu este la fel de clară.

dacă melatonina este sigură pentru un individ depinde de vârsta și sănătatea lor.

oamenii de știință nu au făcut suficiente cercetări pentru a confirma dacă este sigur Pentru femeile însărcinate și care alăptează să ia melatonină. Melatonina poate provoca somnolență în timpul zilei la unii adulți mai în vârstă. Medicii îl recomandă pentru persoanele cu demență.

este melatonina sigură pentru copii?

Adesea, copiii pot depăși problemele de somn, respectând -o la o culcare constantă. Pentru copiii care mai au dificultăți în somn, melatonina pare să fie sigură pentru utilizare pe termen scurt. Cercetătorii știu mai puțin despre efectele sale pe termen lung asupra creșterii și dezvoltării copiilor.

Atunci când dau unui copil melatonină, încep cu cea mai mică doză posibilă și măresc doar dacă este necesar. Înainte de a începe un copil pe un curs de melatonină, vorbiți cu un medic pediatru pentru sfaturi.

melatonina vine în mai multe forme diferite, inclusiv gumme, masticabile și pastile și nu există o doză recomandată unică.

Aflați ce efecte secundare ar putea provoca melatonina la copii.

Când să luați melatonina

Este esențial să luați melatonina la ora corectă a zilei. Luând -o prea devreme sau prea târziu poate modifica ceasul biologic al unei persoane și își poate schimba timpul de somn și de trezire.

Serviciul Național de Sănătate (NHS) recomandă să luați melatonina cu 1-2 ore înainte de culcare dorită, care este pentru majoritatea este pentru majoritatea În jurul orei 8: 00-9: 00 pm.

Persoanele care călătoresc și doresc să ia melatonina pentru a preveni jet lag ar trebui să înceapă să ia acest supliment cu câteva zile înainte de a pleca. Acest lucru va ajuta la aclimatizarea corpurilor lor în noul fus orar. Cel mai bine este să luați melatonina cu 2 ore înainte de culcare la destinație.

Luarea melatoninei poate ajuta cu câteva condiții diferite de sănătate, inclusiv:

  • Jet lag
  • Tulburarea întârziată a fazei de somn (DSWPD)
  • Probleme de somn la copiii cu tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD) și autism
  • anxietate înainte și după operație

Un raport sugerează că melatonina poate oferi, de asemenea, următoarele beneficii de:

  • Protejarea inimii prin reducerea tensiunii arteriale la persoanele cu insomnie
  • Având protector Efecte împotriva cancerului și îmbunătățirea impactului tratamentelor de cancer
  • Reducerea deteriorării accidentului vascular cerebral
  • Reducerea efectelor dăunătoare ale obezității asupra organismului prin scăderea inflamației
  • Încetinirea declinului mental al declinului mental al Persoanele cu demență

Cu toate acestea, vor fi necesare mai multe cercetări pentru a demonstra aceste beneficii în studiile clinice.

este în alimente?

oamenii de știință au a descoperit melatonina în mai multe alimente. Unele alimente conțin mai multă melatonină decât altele. Mâncarea alimentelor ridicate în acest hormon poate produce beneficii pentru sănătate prin creșterea nivelului de melatonină din sânge.

nuci, în special fistic, conțin cea mai mare concentrație de melatonină în rândul alimentelor vegetale. Ouăle și peștele sunt, de asemenea, surse bune ale acestui hormon.

Alte alimente cu niveluri ridicate de melatonină includ:

  • struguri
  • cireșe tarte
  • căpșuni
  • Tomatoes
  • Peppers
  • Ciuperci

Aflați ce alte alimente ar putea ajuta oamenii să doarmă mai bine.

Luarea melatoninei atunci când este însărcinată

luarea melatoninei în timpul sarcinii ar putea ajuta la protejarea creierului copilului împotriva deteriorării. Cu toate acestea, nu există suficiente dovezi disponibile pentru a confirma acest beneficiu.

O revizuire a studiilor din 2016 nu a găsit nicio dovadă că luarea melatoninei în timpul sarcinii are efecte de protecție asupra unui făt.

Când Este vorba de promovarea somnului, melatonina poate să nu fie cea mai bună alegere în timpul sarcinii. S -ar putea să interfereze cu ciclurile de somn ale femeii și ale copilului.

Deși melatonina este în siguranță în general, nu există suficiente cercetări asupra efectelor sale în timpul sarcinii. Femeile care sunt însărcinate sau se gândesc să rămână însărcinată ar trebui să vorbească cu medicul lor înainte de a lua acest supliment.

Aflați ce alte suplimente și remedii la domiciliu pot îmbunătăți somnul în timpul sarcinii.

interacțiuni

Unii oameni ar trebui să evite melatonina, inclusiv pe cei care:

  • iau diluarea sângelui sau medicamente pentru a -și scădea tensiunea arterială
  • au diabet
  • Aveți o tulburare de convulsie
  • au avut o reacție alergică la melatonină în trecut
  • iau medicamente care suprimă sistemul imunitar, cum ar fi după un transplant de organe
  • au o tulburare de sângerare, cum ar fi hemofilia
  • au demență
  • au depresie
  • Luați alte medicamente care provoacă somnolență, cum ar fi benzodiazepine, codeină, alcool sau Barbiturații

melatonina și alcoolul

alcoolul poate influența eficacitatea multor medicamente și suplimente, inclusiv melatonină. melatonină. Acest lucru poate fi parțial deoarece, după cum arată cercetările, alcoolul poate scădea nivelul de melatonină din organism. Alcoolul poate provoca, de asemenea, interacțiuni dăunătoare. Citiți mai multe despre combinarea melatoninei și a alcoolului aici.

doză de melatonină
copii și adolescenți 0,5 până la 3 mg – sau până la 6 mg pentru cei cu insomnie severă
adulți pentru jet lag 0,5 până la 5 mg, luate cu câteva ore înainte de culcare prevăzută și continuând câteva zile după sosirea la destinație
Adulți pentru Shift Work 2–3 mg, Luați la sfârșitul unei schimbări și înainte de culcare prevăzută, dar niciodată înainte de a conduce acasă
adulți cu vârsta de 55 de ani și mai mari 2 mg o dată pe zi pentru sus până la 13 săptămâni, luate cu 1–2 ore înainte de culcare
SHARE
Related Posts
Featured
Můžete ho pít samotný nebo přidat do smoothies, čaje nebo kávy.
1xbet Sports Betting Evaluation Every Thing You Have To Know
1xbet App India Evaluation 2022
error: Content is protected !!