Какво да знаем за инфекции на стафилокоди

Какво да знаем за инфекции на стафилокоди

staphylococcus бактерии причиняват инфекции на стафилоковете. Има много видове стафилокови инфекции и в зависимост от причината лекарите могат да използват антибиотици, хирургия или други методи за лечението им. Повечето стафилокови инфекции се изчистват бързо с лечението, но хората с отслабена имунна система са изложени на по -висок риск и могат да отнемат повече време, за да се възстановят.

стафилоковата инфекция е инфекция с бактерията Staphylococcus, за която хората често се отнасят от съкращението „стафилокок“. Има повече от 30 вида бактерии Staphylococcus.

Staphylococcus aureus, който живее върху кожата и в носа на някои хора, е отговорен за повечето инфекции.

Тези бактерии обикновено са безобидни, но ако влязат в тялото през рана, изстъргване или нарязване, те могат да причинят инфекция и сериозно заболяване.

Тази статия разглежда причините, видовете, симптомите и лечението на стафилокови инфекции. Той също така обсъжда рисковите фактори и времето за възстановяване на хората с тези инфекции.

Какво е стафилокочна инфекция?

Приблизително 1 на 4 души носят стафилокови бактерии върху кожата си.

Стафилоковите бактерии обикновено не причиняват вреда, освен ако не влязат в тялото през рана. Когато това се случи, бактериите могат да причинят инфекция върху кожата – да доведе до отворена възпаление – или в една от системите на тялото. Тези системни инфекции могат да бъдат тежки и дори фатални.

Стафилоковите инфекции са заразни. Кихането, кашлицата или докосването на заразена рана може да разпространи инфекцията, но много случаи възникват, когато човек влезе в контакт със замърсен предмет, като кърпа за ръце, дистанционно управление или дръжка на вратата. Контактът с директния човек на човек с някой, който има инфекцията, също може да му позволи да се разпространи.

Видовете стафилокови инфекции

Staph бактерии могат да причинят различни инфекции, включително:

  • Кожните инфекции, които водят до отворени язви
  • Инфекция на кръвния поток, известна като бактериемия
  • Инфекция на костта
  • Ендокардит, инфекция на лигавицата на сърцето
  • хранително отравяне
  • Синдром на токсичен шок (TSS)

Антибиотиците са ефективни лечения за повечето стафилокови инфекции. Има и вид Staph, наречен метицилин-устойчив Staphylococcus aureus (MRSA), който е устойчив на няколко антибиотика, въпреки че има някои, които могат да го лекуват.

Стафиловите инфекции могат да засегнат всяка област на кожата и след като влязат в тялото чрез отворена рана, много вътрешни системи. Без лечение те могат да причинят сепсис. https://harmoniqhealth.com/

Как възниква инфекцията

Въпреки че много хора носят стафилокочни бактерии върху кожата си или в носа си, не всички ще развият стафилокочна инфекция.

инфекцията възниква само когато стафилоковите бактерии навлизат в кожата или тялото чрез разрез, изстъргване, рана или замърсена храна.

Стафилоковите бактерии могат да се разпространят в човек чрез контакт с кожа до кожа с някой с инфекцията. Следователно, най -добрият начин да избегнете стафилокочна инфекция е чрез практикуване на добра хигиена. Правилните хигиенни практики са особено важни в райони, в които хората се събират, като обществени басейни, училища, фитнес зали и жилищни съоръжения.

Някои стъпки, които трябва да следвате, включват:

  • Измиване на ръцете старателно със сапун и вода
  • Покриване на рани с чисти, сухи превръзки
  • Изхвърляне на превръзки и превръзки директно в боклука
  • Избягвайте бране на пъпки или неравности по кожата
  • Избягване на споделяне на лични вещи, като кърпи, бръсначи и кърпи

Симптоми

Симптомите на стафиф инфекция ще варират в зависимост от вида на инфекцията и могат да включват:

  • Кожните инфекции: Те могат да създадат неравности или рани, които могат да набъбят или да бъдат болезнени. Те могат да съдържат гной или друга течност и може да се образува кора. Може да се появи целулит, при който кожата се обезцвети и се чувства топла.
  • Костни инфекции: Тези инфекции могат да донесат болка, подуване, топлина и обезцветяване в областта на инфекцията. Те също могат да причинят треска и втрисане.
  • Ендокардит: ендокардитът е инфекция на сърцето на сърцето. Той създава грипоподобни симптоми, включително треска, умора, втрисане, бърз пулс и задух. Това също може да доведе до натрупване на течност в ръцете и краката.
  • Хранително отравяне: хранително отравяне причинява гадене, повръщане, диария, треска и възможна дехидратация.
  • Пневмония: Тази инфекция: Тази инфекция. От белите дробове причинява висока температура, кашлица, втрисане, възможна болка в гърдите и задух.
  • TSS: TSS ще доведе до внезапен спад на кръвното налягане, висока температура, повръщане, диария и объркване. Може да се развие и обрив, наподобяващ слънчево изгаряне.

Когато лекар подозира стафилокова инфекция, те ще зададат въпроси на човека за техните симптоми и могат да вземат кръвен тест или култура на засегнатата кожа. Ако подозират Staph, те ще се стремят бързо да започнат лечение, за да избегнат по -нататъшно заболяване.

Причини

Причината за стафилокова инфекция е стафилокочните бактерии, влизащи в тялото. Те могат да влязат през отворена рана или когато човек поглъща храна, която е замърсена с бактериите.

стафилоковите бактерии могат да влязат в тялото на човек в резултат на тях:

  • Избиране или надраскване на пъпки, рани или неравности по кожата
  • Влизайки в контакт с някой друг, който има стафилокочна инфекция
  • Да бъдат в ситуация, която им дава висока експозиция на бактериите, като операция или болничен престой
  • Споделяне на лични вещи, такива, като такива as towels, razors, or makeup, with someone with the infection
  • acquiring the bacteria from shared surfaces, such as gym equipment

People can take steps to protect themselves against Инфекция от стафилокочни бактерии. Те включват:

  • Измиване на ръцете старателно със сапун и топла вода
  • Покриване на порязвания и ожулвания със сухи, чисти превръзки
  • Изсушаващи дрехи в горещо Сушилня, която убива бактериите
  • Саниране на споделените повърхности редовно

лечения

Лекарите предписват антибиотици за лечение на стафилокови инфекции. В зависимост от вида на инфекцията, лекарят може да предпише:

  • Орални антибиотици
  • Кремове или мехлеми
  • Интравенозни антибиотици

Ако инфекцията на кожата на кожата включва гной, лекар може да избере да я източи. Костните стафилокови инфекции може да изискват операция.

Човек със стафилококо отравяне трябва да пие много течности, за да остане хидратиран. Лекарите не предписват антибиотици за лечение на хранително отравяне с стафилокок. Тежкото заболяване е рядко, но някои хора могат да изискват интравенозни течности за дехидратация от постоянно повръщане или диария.

MRSA инфекциите са резистентни към много видове антибиотици, но все още има други антибиотици, които могат да ги лекуват.

Важно е да се види лекар, ако симптомите на стафилокова инфекция продължават по -дълго от седмица или се влошат бързо. Всеки с отслабена имунна система също трябва да посети лекар веднага щом подозира инфекция.

Рискови фактори

Някои хора имат повишен риск от стафилокови инфекции. Тези индивиди включват тези, които:

  • са направили операция
  • имат дишаща или захранваща тръба или катетър
  • са на диализа
  • Инжектирайте рекреационните лекарства
  • имат хронично състояние, като диабет, рак, екзема, белодробна болест или съдова болест
  • имат отслабена имунна система
  • Играйте контактни спортове, които включват контакт с кожа-кожа

хората с по-висок риск, трябва да се грижат да измият ръцете си старателно и редовно и да стерилизират споделените повърхности, когато е възможно. Те също така могат да пожелаят да избегнат споделянето на лични вещи, като кърпи, кърпа и спортно оборудване.

Време за възстановяване и перспективи

Времето за възстановяване на стафилоковата инфекция зависи от вида и тежестта на инфекцията, както и от силата на имунната система на човек.

хранителното отравяне Staph обикновено преминава в рамките на 24–48 часа, но може да отнеме 3 дни или повече време, за да се чувствате добре.

стафилоковата инфекция на повърхността на кожата може да заздравее само с няколко дни лечение. Ако обаче се е развила голяма възпаление или рана, това може да изисква няколко седмици лечение или по -дълго.

Ако в сърцето, белите дробове, кръвообращението или друга органна система се развие системна инфекция със стафилокок, лечението може да отнеме седмици до месеци. В редки случаи тези стафилокови инфекции могат да доведат до сепсис, опасно състояние, при което имунната система има преувеличен отговор на инфекция.

Резюме

Нормално е стафилоковите бактерии да живеят върху кожата и в носа на някои хора. Проблеми възникват само когато стафилокочните бактерии влизат в тялото чрез разрез, рана или замърсена храна, когато те могат да доведат до инфекция.

Стафиловите инфекции могат да приемат много форми. Най -често срещаните са кожните инфекции, които могат да бъдат незначителни и да лекуват след няколко дни, или да са доста тежки и да отнеме известно време, за да се лекуват.

Стафиловите инфекции също могат да заразят костите, лигавицата на сърцето, белите дробове, кръвта и други органи.

Хората, които живеят, работят или спортуват в близост с други, а тези с определени здравословни състояния имат по -висок риск от стафилокови инфекции. Да бъдеш в болницата или да се извърши операция също увеличава риска от заразяване със стафилокочна инфекция.

Човек със симптоми на стафилокочна инфекция трябва да търси лечение, за да избегне усложнения. Хората, които имат отслабена имунна система, трябва да говорят с лекар веднага щом подозират, че имат инфекция.

  • Инфекциозни заболявания/бактерии/вируси

Медицински новини днес имат строги насоки за снабдяване и черпят само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents

SHARE
Related Posts
Featured
New 1xbet Promo With Honda Car As Primary Prize
Welcome To A Model New Look Of Mostbet Bd > 자유게시판
6 от най -добрите програми за онлайн терапия за деца през 2022 г.
error: Content is protected !!